nieuws

Scholieren uit Laren winnen Junior Tiger Award

ROTTERDAM - De avond voordat in concertzaal de Doelen de Tiger Awards worden uitgereikt waren er in Rotterdam al prijzen voor heel jonge filmmakers: de Junior Tiger Awards. Scholieren in de leeftijd van 11 t/m 17 jaar konden via een workshop van het Centrum voor Media-educatie Digital Playground in drie uur een film maken.
De opdracht was een speelfilmpje van een minuut te maken over een geheim, liefde of de toekomst. En daar kwamen heel wat verrassende inzendingen uit. De films zijn beoordeeld door een vertegenwoordiger van het Internationaal Filmfestival Rotterdam, bokser en filmmaker Don Diego Poeder en Jim Taihuttu die zelf een reclamebureau heeft en ook korte films maakt.
De juryleden vonden het knap wat de jongeren in zo'n korte tijd wisten te maken. De 18 genomineerde filmpjes zijn vertoond in de voormalige ruimte van de organisatie van het Jongerenjaar 2009, Yourworld onder het Hilton-Hotel in Rotterdam. De winnaars komen van een school uit Laren. Ze mogen volgend jaar in de jeugdjury van het filmfestival de inzendingen van volwassen filmmakers beoordelen.