Zwakke eerste helft nekt Sparta in KNVB Beker

Sparta is voor de tweede maal dit seizoen hard onderuit gegaan bij Willem II. De 3-0 nederlaag betekent uitschakeling in de KNVB Beker. Net als in de competitienederlaag maakte Willem II met drie goals het verschil in de eerste helft tegen de ploeg van trainer Henk Fraser.
Na enkele kansen voor Willem II was het na negentien minuten raak voor de Tilburgers. Vangelis Pavlidis drukte af na een vrije trap van Ché Nunnely. Vier minuten later verdubbelde Mike Tresor Ndayishimiye de marge voor de Brabanders. Che Nunnely maakte na dertig minuten de Rotterdamse misère nog groter door de 3-0 te maken.
Een gezapige tweede helft leverde enkele speldenprikjes op van Willem II. De Rotterdammers kwamen amper voor de goal van Willem II-doelman Timon Wellenreuther.

Willem II - Sparta 3-0

19' Vangelis Pavlidis 1-0
23' Mike Tresor Ndayishimiye 2-0
30' Ché Nunnely 3-0
Opstelling Sparta: Coremans; Abels, Vriends, Mattheij (84' Ache), Faye; Auassar, D. Duarte, L. Duarte, Rigo; Piroe (75' Dervisoglu), Rayhi (73' Smeets)