nieuws

Nieuw sportcomplex Capelle heet Aquapelle

De 9-jarige Yeavano Cuvalay heeft de verkiezing voor de nieuwe naam van het sportcomplex aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel gewonnen. De inzending Aquapelle van de leerling van OBS West werd gekozen uit zeventig namen.
Twee wethouders kwamen maandag naar de school om de naam bekend te maken. Yeavano kreeg groot applaus en een ‘poolparty’ voor zijn hele klas in het nieuwe zwembad. Wethouder sport Harriët Westerdijk: “Aquapelle een prachtige naam voor het nieuwe sportcomplex waar heel Capelle straks kan zwemmen en sporten.”
Het nieuwe sportcomplex krijgt steeds meer vorm. Op de hoek van de Alkenlaan en de Pelikaanweg, waar eerst het IJsselcollege stond, komt een zwembad in combinatie met een sporthal.
De bouw verloopt voorspoedig waardoor het er volgens de gemeente op lijkt dat begin september het complex kan worden geopend. Het nieuwe zwembad vervangt het verouderde zwembad de Blinkert.
Het complex krijgt een doelgroepenbad van 10 bij 15 meter en een wedstrijdbad van 25 bij 16 meter. De sporthal en het zwembad krijgen een tribune voor tweehonderd toeschouwers en een horecagelegenheid.