nieuws

Jan Everse in FC Rijnmond: 'Werd tijd dat Berghuis bij Feyenoord opstond in topwedstrijd'

Jan Everse was maandag te gast in FC Rijnmond. Met presentator Peter van Drunen, Sinclair Bischop en Emile Schelvis besprak hij de overwinning van Feyenoord op PSV en de nederlaag van Sparta bij FC Emmen.
Steven Berghuis maakte tegen PSV een hattrick. Dat hij beslissend was in een topwedstrijd, werd wel tijd, vindt Jan Everse. "Hij heeft een heel slechte serie gehad. Je gaat anders naar hem kijken omdat ze zoveel moeite hebben gedaan om hem te verlengen.
Voor Feyenoord-begrippen heeft hij een astronomisch salaris. Ik hoorde verhalen van 1,6 miljoen euro, maar het is meer. Het gaat erom: hij verdient zoveel geld, dat er wat anders van je wordt verwacht dan van een (Tyrell, red.) Malacia of een (Lutsharel, red.) Geertruida."

Jørgensen

Ook spits Nicolai Jørgensen werd besproken. De Deen heeft moeite met scoren, maar werkt nog steeds keihard en geniet de steun van het Legioen. "Als hij niet zou werken, dan gaan ze fluiten. Maar hij werkt voor het elftal zó hard."
Emile Schelvis vult aan: "Toen hij voor het eerst in De Kuip weer ging warmlopen, ging heel De Kuip staan. Daar schrok hij helemaal van: hij was geëmotioneerd."
Bekijk hierboven twee fragmenten over Berghuis en Jørgensen. Later komt hier ook de gehele uitzending online.