nieuws

3D-muur Rotterdam Centraal loopt vertraging op

Het had zo mooi moeten zijn: een hologram van een grote kerstboom op een 3D-muur in de hal van Rotterdam Centraal. Maar technische problemen gooiden maandagmiddag roet in het eten. Wat de initiatiefnemers ook probeerden, het scherm kregen ze niet aan de praat.
De NS wilde dit jaar flink uitpakken met de kerstversiering op Rotterdam Centraal. In het kader van het vijfjarige jubileum van het 'nieuwe' station moest de grote holografische ‘3D Wall’ worden geopend.
De lichtkristallen van de Rotterdamse kunstenaar Marco Broeders die de afgelopen twee jaar het plafond van de stationshal sierden, moesten plaatsmaken voor de holografische muur van Hypervsn.

'Uiteindelijk gaat het werken'

"Innovatie betekent ook dat je het risico loopt of de techniek gaat werken, ja of nee", zegt stationsmanager Frank Bukkens. "Uiteindelijk gaat het werken hier, het is een primeur voor Nederland."
De initiatiefnemers hopen dat het de komende dagen alsnog lukt om de 3D-muur aan de praat te krijgen. De installatie zou dan tot 21 januari te bewonderen moeten zijn.