nieuws

Boeren mogen actievoeren maar actiegroep roept op dat níet te doen

Boerenprotest | Bron: MediaTV
Boerenprotest | Bron: MediaTV
De rechtbank heeft besloten dat boeren woensdag actie mogen voeren bij 45 distributiecentra van supermarkten. In de regio gaat het om Dirk van den Broek in Bleiswijk en Barendrecht, en het distributiecentrum van de Plus in Hendrik-Ido-Ambacht.
De actiegroep Farmers Defence Force heeft acties aangekondigd bij de centra om een betere prijs voor producten van boeren af te dwingen. De boeren mogen actievoeren, maar ze mogen daarbij de distributiecentra niet platleggen.

Oproep: toch geen actie

De actiegroep Farmers Defence Force roept boeren op om morgen toch géén actie te voeren bij distributiecentra van supermarkten. De oproep volgt op het vonnis van de kortgedingrechter, die dus bepaalde dat acties weliswaar zijn toegestaan, maar niet mogen uitdraaien op een blokkade van de centra. Gebeurt dat wel, dan wordt de FDF een dwangsom opgelegd van 100.000 euro per locatie.
Er werd door CBL gevreesd voor blokkades, waardoor vrachtwagens met supermarktvoorraden niet meer zouden kunnen rijden. De actiegroep heeft verklaard niet uit te zijn op blokkades, maar verwacht wel dat er hinder zal onstaan. Lees meer: Woensdag boerenacties bij tientallen distributiecentra