Voorbereidingen voor wereldrecord chocoladekunstwerk in volle gang

Een chocoladeatelier in Ridderkerk wil het wereldrecord chocoladekunstwerk gaan verbreken. Hiervoor gaat de chocolatier in januari een chocoladekunstwerk van dertig meter bouwen in de De Onderzeebootloods in Rotterdam-Heijplaat. Het kunstwerk bestaat uit allerlei onderdelen en daar is hij nu al mee bezig.

"Vooral met het koelen van de chocolade moet je even opletten. In september heb ik al heel veel stukken geprobeerd", zegt eigenaar Frits van Noppen van het chocoladeatelier. Hij heeft inmiddels 1620 mallen van plastic gemaakt, waar hij straks in januari al de chocolade in gaat gieten. Wat het kunstwerk precies wordt, blijft een verrassing tot de onthulling op 6 februari.

Goede doel

Frits wilde graag iets doen voor het goede doel en ook wel eens een wereldrecord op zijn naam zetten. "Toen kwam ik op het goede doel van Mercy Ships, waar ik al vaker iets voor had gedaan. Zodoende ga ik nu dus voor hun het mega chocoladekunstwerk maken", zegt Frits.

Het kunstwerk wordt meer dan dertig meter en wordt daarom vanaf begin januari opgebouwd in de RDM loods. Mensen die willen bijdragen aan het goede doel kunnen een blok (dat zo'n 9 kilo weegt) kopen. De opbrengst gaat naar Mercy Ships, een organisatie die zich inzet voor betere medische zorg in de armste landen van de wereld.

Deel dit artikel: