nieuws

Voorbijgangers schrikken van zwaarbewapende agenten na goudroof Rotterdam

Voorbijgangers keken de hele dag vreemd op bij het zien van zwaarbewapende politiemensen in het centrum van Rotterdam. Ze bewaken het HBU-gebouw aan de Coolsingel, waar mogelijk voor tientallen miljoenen aan goudstaven is gestolen uit een privékluis.
"Het zou een veilig gevoel moeten geven, maar dat doet het niet helemaal. Zeker vanochtend niet", zegt een vrouw tegen Rijnmondverslaggever Jacco van Giessen. "Je weet niet wat er aan de hand is en dan ben je er ineens wel heel dichtbij. Toen las ik dat het een enorme goudroof was en dacht ik: gelukkig geen aanslag."
Lees meer: Voor tientallen miljoenen gestolen bij goudroof in Rotterdam
Anderen dachten dat de politie-inzet te maken had met de arrestatie van topcrimineel Taghi in Dubai. "Ik dacht aan het geval van het Midden-Oosten, waar die ene zat", zegt een voorbijganger. "Dat ze iemand hebben opgehaald hier van die bende van die man."
Weer iemand anders denkt dat het een inside-job moet zijn geweest in het kluisjesbedrijf. "Een goudroof?! Nee, mijnheer u maakt een grapje, dat kan toch niet waar zijn? Dan zou het wel iemand zijn geweest die op de hoogte van een heleboel is geweest. Anders kan die persoon niet zomaar naar binnen komen."
Het staat voor hem vast: "Ik loop hier al jaren voorbij en nooit heb ik gedacht dat zoiets hier zou liggen. En dan ineens dat. Personeel is erbij betrokken, dat kan niet missen."
Vroeg in de ochtend werd dinsdag in Oud-Beijerland een 61-jarige verdachte opgepakt. De politie viel rond 06:00 uur met veel machtsvertoon de woning van de man binnen. Daarbij moest zelfs de deur worden ingezaagd. Lees meer: Buurt Oud-Beijerland opgeschrikt door arrestatie verdachte goudroof