nieuws

Files door actievoerende boeren en bouwers

Weggebruikers moeten woensdagochtend op verschillende wegen in de regio rekening houden met vertraging. Onder meer op de A27 bij Gorinchem en op de A15 richting Ridderkerk zijn actievoerders met landbouwvoertuigen de snelwegen opgegaan.
De boeren en bouwers voeren langzaamaanacties uit. Ze willen op deze manier actie voeren tegen het stikstof- en pfasbeleid van het kabinet.
De Stichting Bouw in Verzet riep bouwers en boeren op om zich woensdagochtend op zeven plekken in Nederland te verzamelen. Vanuit de verzamelpunten in Berkel en Rodenrijs en Alkmaar wordt vervolgens koers gezet richting Den Haag. Ook in Assen, Apeldoorn, Born, Helmond en Tilburg hebben actievoerders zich verzameld voor acties.
Lees meer: Actievoerders vanuit Berkel en Rodenrijs onderweg naar Den Haag
Op de A27 tussen Nieuwendijk en knooppunt Gorinchem was de vertraging rond 08:25 uur ongeveer twintig minuten. Op de A15 tussen Arkel en Papendrecht moesten weggebruikers rekening houden met een vertraging van bijna anderhalf uur. Ook na de spits, rond 09:30 uur, is het nog druk op de wegen.

De ANWB waarschuwde dinsdagavond al voor een drukke ochtendspits. "Niet alleen op snelwegen, maar vooral op het onderliggend wegennet zal het verkeer flink worden gehinderd door aanwezigheid van tractoren en ander langzaam rijdend verkeer", liet de ANWB weten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl