nieuws

'Historische schepen Maassluis houden bedrijfsuitbreiding tegen'

ROTTERDAM - Directeur Martens van dieselmotoren leverancier Holland Diesel Maassluis zegt inkomsten mis te lopen door beleid van de gemeente. De haven waaraan het bedrijf ligt is door de gemeente aangewezen als museumhaven. Door de ruimte die de historische schepen innemen is er voor het bedrijf slechts zeventig meter kade over.
"Moderne binnenvaartschepen zijn tegenwoordig tussen de 68 en de 135 meter lang. Die kunnen hier niet liggen. Ik kan hier niet uit de voeten", aldus directeur Gerard Martens. Hij vreest orders en dus inkomsten mis te lopen.
Het probleem is volgens Martens opgelost als zeesleper ‘De Elbe' en de twee kleine sleepboten ‘De Bruinvis' en ‘De Krimpen' naar de overkant van de haven verhuizen. Maar voor de gemeente is verhuizen onbespreekbaar omdat de bewoners aan de overkant dan last zouden kunnen hebben van werkzaamheden aan De Elbe.
Bovendien ligt het historische schip ‘De Elbe' volgens wethouder John Scheerstra van Maassluis nu precies op de plek waar vroeger het pand van Smit Tak stond. Volgens de wethouder ligt het nu dus historisch gezien op haar plek.