nieuws

Justitie eist 2,5 jaar cel tegen tantramasseur voor seksueel misbruik

Rechtbank Rotterdam
Rechtbank Rotterdam © Tom van Vark
Justitie wil dat de Rotterdamse tantramasseur Edwin M. 30 maanden celstraf krijgt, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. Hij zou vijf vrouwen seksueel hebben misbruikt.
"De verdachte manipuleerde zijn kwetsbare slachtoffers", zegt justitie woensdag in de Rotterdamse rechtbank. "Hij heeft ernstige inbreuk gemaakt op hun lichamelijke integriteit."
Volgens justitie ging de man steeds een stapje verder bij de massages. Hij zou hebben gezegd dat hij daarmee blokkades wilde weghalen.
De tantramasseur zegt dat het aanraken van geslachtsdelen onderdeel kon zijn van de therapie, maar dat dat niet bij deze vrouwen was gebeurd. In één geval zou de vrouw zelf toestemming hebben gegeven.
De 54-jarige verdachte hoorde niet alleen celstraf tegen zich eisen. Justitie wil ook dat hij een contactverbod krijgt met de vijf vrouwen en een beroepsverbod van vijf jaar.
Verschillende vrouwen maakten gebruik van hun spreekrecht. Rechtbankverslaggever Paul Verspeek volgde de rechtszaak. Lees zijn uitgebreide verslag hier terug: Lees meer: Liveblog: Rotterdamse Tantramasseur voor de rechter

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl