Scorende Zirkzee helpt Bayern aan zege bij competitiedebuut

Joshua Zirkzee tikt de bal door de benen van doelman Mark Flekken
Joshua Zirkzee tikt de bal door de benen van doelman Mark Flekken © EPA - Armando Banbani
Joshua Zirkzee heeft bij zijn debuut in de Duitse Bundesliga gescoord voor Bayern München. De treffer van de 18-jarige spits, die zijn jeugdopleiding bij Feyenoord genoot, was een belangrijke. In het duel met SC Freiburg schoot Zirkzee de 2-1 voorsprong op het bord.
De geboren Schiedammer viel in de negentigste minuut in voor Philippe Coutinho bij een 1-1 stand in Freiburg. Met zijn eerste balcontact werkte Zirkzee de bal door de benen van landgenoot en Freiburg-doelman Mark Flekken voor de voorsprong. Diep in blessuretijd vergrootte Serge Gnabry de score tot 3-1.
Mede door het doelpunt van Zirkzee vindt Bayern München zich terug op de derde plaats met dertig punten, vier punten achter koplopers Borussia Mönchengladbach en RB Leipzig.