nieuws

Slepende Dordtse soap ten einde: Eindelijk oplossing rond accommodatie sportclubs

Het huidige complex van V.V. Dubbeldam is aan vervanging toe
Het huidige complex van V.V. Dubbeldam is aan vervanging toe
Er lijkt een einde te zijn aan de langslepende problemen rond de accommodatie van drie Dordtse sportclubs in de wijk Sterrenburg. De gemeente heeft samen met de betrokken clubs donderdag een toekomstplan gepresenteerd. Daarbij krijgt voetbalvereniging Dubbeldam toch de gewenste volwaardige nieuwe accommodatie.
De problemen speelden vooral rondom de drie clubs Dubbeldam (voetbal), Movado (korfbal) en TTV Dordrecht (tafeltennis). De clubs vragen al jaren om een nieuw verenigingsgebouw.
Volgens de gemeente komt er nu een "structurele oplossing voor voetbalvereniging Dubbeldam, vanuit de intentie dat nieuwbouw plaatsvindt in het zuidelijke deel van Sportpark Schenkeldijk." Het is de bedoeling dat de Dordtsche Rugby Club daarbij aansluit.
Volleybalvereniging Next Volley krijgt op het huidige sportpark Schenkeldijk extra beachvelden.
De verhuizing van korfbalvereniging Movado en TTV Dordrecht naar sportpark Schenkeldijk gaat niet door. Movado krijgt in de wijk Krispijn, waar de club nu al zit, nieuwe velden. Ook de infrastructuur rondom de korfbalclub wordt verbeterd.
Tafeltennisvereniging TTV Dordrecht blijft op de huidige plek zitten aan de Corridor. De korfbal- en de tafeltennisvereniging wilden ook niet verhuizen.
Eerder lieten de clubs weten dat de gemeente Dordrecht niet met genoeg geld over de brug kwam om de plannen uit te voeren. Daarop liepen meerdere scenario's stuk. Hoeveel geld er nu bij het huidige plan betrokken is, meldt de gemeente niet.
De gemeente van Dordrecht en de betrokken vereniging zijn al jaren met elkaar in gesprek over de toekomstplannen. Dubbeldam beweerde al 15 jaar "aan het lijntje te worden gehouden" door de gemeente.
Lees meer: Dordtse voetbalclub 15 jaar aan het lijntje gehouden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl