nieuws

Minister Plasterk: 'Hoger onderwijs blijft voor iedereen toegankelijk'

2010-RTV_Studentenstaking_20100204_0004.cropresize.1.jpg
2010-RTV_Studentenstaking_20100204_0004.cropresize.1.jpg
ROTTERDAM - Minister Plasterk heeft de 150 demonstrerende studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam donderdagmiddag beloofd dat het hoger onderwijs voor iedereen toegankelijk blijft.
Ruim 150 studenten demonstreerden donderdagmiddag op de Rotterdamse campus tegen de voorgenomen bezuinigingen in het hoger onderwijs. Vanaf half twee liepen ze een protestmars waarbij ze spandoeken droegen met daarop leuzen als ‘De universiteit is geen productiefabriek' en ‘Bezuinigen op educatie = investeren in frustratie.'
Bij het gebouw van het College van Bestuur werden de studenten toegesproken door onder anderen minister Ronald Plasterk van Onderwijs. Hoewel de minister beloofde dat het onderwijs voor iedereen toegankelijk blijft, kon hij niet beloven dat de prestatiebeurs in de huidige vorm blijft bestaan.
Het kabinet onderzoekt momenteel hoe er kan worden bezuinigd op de rijksbegroting. Eén van de mogelijkheden is het omzetten van de basisbeurs in een lening tegen een lage rente. De studenten willen dat die optie van tafel gaat.
Rond kwart over drie was de demonstratie afgelopen. De demonstratie van de studenten werd gesteund door het universiteitsbestuur.
Foto's: Berry Asmuss.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl