nieuws

Het weer van vandaag: regen en vrij krachtige wind

Vandaag is het bewolkt en gaat het enige tijd regenen. In de loop van de middag wordt het droger met een bui. Het wordt 13 graden en er waait een matig tot (vrij) krachtige zuidoostenwind. Vanmiddag ruimt de wind naar zuidwest en wordt aan zee soms hard, kracht 7. Vanavond en vannacht zijn er opklaringen en bestaat er eerst nog kans op een bui. Het koelt niet verder af dan 6 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind waait matig en aan zee (vrij) krachtig.
Morgen is er veel bewolking met soms een beetje zon en blijft het tot de avond droog. In de loop van de avond gaat het vanuit het zuiden regenen. Het wordt 10 graden. De zuidenwind waait matig tot (vrij) krachtig.

Vooruitzichten

Zondag bewolkt en af en toe regen. Daarna t/m de kerstdagen af en toe zon en de eerste dagen nog kans op een bui. Het blijft voorlopig zacht zodat kerstmis groen zal verlopen.

Witte kerst

We spreken van een witte kerst als er in De Bilt op beide dagen een aaneengesloten sneeuwdek aanwezig is. Sinds het begin van de metingen van 1901 is er slechts 8 keer sprake geweest van een witte kerst. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010. Dan is er nog de ‘net-niet-witte-kerst’ en dat is wanneer bijvoorbeeld op slechts een van beide dagen sneeuw lag in De Bilt.
Of er een onderbroken sneeuwdek aanwezig was. Een ‘net-niet-witte-kerst’ is 20 keer voorgekomen.