Sparta geeft tiental AZ pak slaag (3-0)

Op Het Kasteel was Sparta zaterdagavond een maatje te groot voor AZ. De ploeg van trainer Henk Fraser won met 3-0 van de Alkmaarse koploper van de eredivisie. Sparta profiteerde optimaal van een rode kaart bij AZ.
Al na vijf minuten kon AZ-doelman Marco Bizot inrukken. Na een prachtige pass van Adil Auassar op Ragnar Ache liep Bizot de sprintende Ache buiten het strafschopgebied ondersteboven. Scheidsrechter Kevin Blom toonde resoluut de rode kaart. Auassar buitte de manmeersituatie uit. Van afstand schoot hij de bal prachtig in de korte hoek achter invaldoelman Rody de Boer.
Tien minuten later maakte Bryan Smeets het Sparta-feestje groter. Attent snoepte de Limburger de bal af van AZ-verdediger Jordy Clasie om vervolgens doelman De Boer te omspelen en de bal in het lege doel te tikken voor de 2-0.

Sparta-trein

Na rust denderde de Sparta-trein voort. Abdou Harroui schoot een minuut na rust hard op de lat. Drie minuten daarna kon Ragnar Ache wederom opduiken achter de Alkmaarse defensie, maar de spits kon niet raak schieten.
Het vonnis over AZ werd geveld door een benutte strafschop van Halil Dervisoglu. Jordy Clasie liep in het strafschopgebied van AZ tegen Bryan Smeets op waarna scheidrechter Blom niet anders kon dan een strafschop toekennen.

Eerbetoon Jules Deelder

In de 75e minuut kreeg Jules Deelder een eerbetoon van het Sparta-publiek. De Spartanen gingen staan en applaudisseerden en staken sterretjes af voor de overleden dichter. Voorafgaand aan de wedstrijd was een gedicht van Jules Deelder te horen en hield Sparta een minuut stilte. Sparta speelde daarnaast met rouwbanden.
Sparta klimt door de zege naar de tiende plaats in de eredivisie met 23 punten uit achttien wedstrijden. Nummer elf FC Groningen heeft één puntje minder maar heeft nog een wedstrijd tegoed.

Sparta - AZ (aftrap 19:45 uur)

18' Adil Auassar 1-0
29' Bryan Smeets 2-0
57' Halil Dervisoglu 3-0
Opstelling Sparta: Harush; Abels, Vriends, Mattheij, Faye; Auassar, Harroui (84' Veldwijk), Rigo, Smeets; Ache, Dervisoglu (77'Rayhi)