nieuws

Kerst met Rijnmond: drie dagen, drie thema's, één gedachte

Ook voor Rijnmond zijn de kerstdagen de uitgelezen mogelijkheid om mensen samen te brengen. Op TV Rijnmond zie je daarom op kerstavond, eerste kerstdag en tweede kerstdag een talkshow waarin we op bijzondere wijze stilstaan bij gebeurtenissen in het jaar dat achter ons ligt.

Kerstavond

Op kerstavond gaat presentatrice Suzanne Mulder vanaf 17:20 uur onder het genot van een heerlijk diner in gesprek met drie helden van 2019, mensen die op inspirerende wijze aan de slag gaan en zich door niets of niemand van de wijs laten brengen. Het gaat om Annemarie Nodelijk, zij is zeer slechtziend maar ontwerpt de mooiste tassen; Emre Hoogduijn, zij helpt helpt niet-westerse jongeren met hun coming-out; en Anthony Kujundzic, hij zit in een rolstoel en werkt als als beveiliger.

Eerste kerstdag

Eerste kerstdag presenteert Sander de Kramer vanaf 17:00 uur. Hij snijdt het thema armoede aan en doet dat met John van Bruggen, een man die met zijn 17-jarige dochter moet rondkomen van 50 euro per week. Daarnaast zit Vanessa Umboh aan tafel. Zij zet zich in voor kinderen die met hun ouders onder de armoedegrens leven. De derde gast aan tafel is Ellen Verkoelen die afgelopen zomer als Rotterdams gemeenteraadslid namens de partij 50plus. Ellen deed ook mee aan een uitdaging om rond te komen van 50 euro in de week.

Tweede kerstdag

Op tweede kerstdag om 17:00 uur is Eenzaamheid het gespreksonderwerp en wie anders dan Marja van Katendrecht kan dan de presentatrice zijn? Marja zet zich al jaren in voor de mensen in Rotterdam die er alleen voor staan. Zij gaat daarom het gesprek aan met Ada Keizer en Wilma Slobbe die zich ook hard maken om zo min mogelijk mensen alleen thuis te laten zitten. Verder aan tafel Peter van der Wal die na de dood van zijn vrouw de eenzaamheid te lijf is gegaan en Rotterdams wethouder Sven de Langen die politiek verantwoordelijk is voor dit onderwerp.
Kerst met Rijnmond: op 24, 25 en 26 december op TV Rijnmond.