nieuws

Geen rust voor de bever in de winter

© Thomas van der Es
In het weekend van de kortste dag van het jaar en het begin van de winter neemt Chris Natuurlijk je zaterdag vanaf 08:00 uur mee op pad. Een deel van de natuur is in de winter in diepe rust, maar de bever bijvoorbeeld is volop in de weer.
Natuurlijk zijn er soorten die het in de winter rustig aan doen of die een winterslaap houden. Maar volgens Thomas van der Es, boswachter ecologie van Staatsbosbeheer in de Biesbosch, valt er in de donkere dagen voor kerst genoeg te beleven in de natuur.
Op de Tongplaat in de Dordtse Biesbosch wijst hij Chris Natuurlijk op de vele overwinterende ganzen en andere vogels en op de verse sporen van de nieuwe burcht die de bevers er hebben gebouwd.

Kraambezoek

Ook in Diergaarde Blijdorp is van winterrust geen sprake. Chris Natuurlijk maakt een rondje langs pasgeboren baby's; twee okapi's, het feloranje François-langoertje en het ottertje dat nu al zwemles krijgt. Ook bezoekt Chris de nieuwe Amoerpanterman, die op dit moment nog achter de schermen verblijft.

Kerstvogel

Zelfs de niet-bestaande kerstvogel is niet stil. Speciaal voor kerst leest de in Vlaardingen geboren en getogen kunstenaar en amateurvogelaar O.C. Hooymeijer vanuit Friesland voor uit de Kleine gids voor de niet-bestaande vogels van Europa.

Boeken voor onder de kerstboom

Van de boeken die boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten tipt voor onder de kerstboom zou je wel stil kunnen worden. Zeker tijdens het lezen.
Zaterdag 21 december van 08:00 tot 09:00 in Chris Natuurlijk op Radio Rijnmond.