nieuws

Brand in wietlaboratorium Rotterdam onder controle

Het wietlaboratorium in Rotterdam, waar vrijdagavond een grote brand uitbrak, is gedeeltelijk behouden gebleven. Dat meldt de brandweer. Het sein brand meester werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gegeven, maar brandweerlieden waren wel tot diep in de nacht bezig met nablussen.
De brand brak halverwege vrijdagavond uit in het pand van het bedrijf MariPharm aan de Nieuw-Mathenesserstraat. Daar wordt medicinale cannabis gemaakt.
Volgens de brandweer zag de eigenaar thuis op een webcam rook uit zijn pand komen. De brandweer ging kijken en constateerde dat er daadwerkelijk brand is. De rook trok richting Schiedam-Oost. Korte tijd later verstuurde de brandweer een NL-Alert om in dat gebied ramen en deuren gesloten te houden. Ook moest de ventilatie uitgezet worden.

Volgens de brandweer wezen metingen uit dat er vooral koolmonoxide vrijkwam. Van andere schadelijke gassen was rond middernacht geen sprake.
De brandweer maakte een opening in de gevel van het pand, om zo het vuur beter te kunnen bestrijden en omliggende delen van het pand te kunnen behouden. Hierdoor laaide het vuur tijdelijk op en kwam er meer rook vrij.
Het nablussen was zaterdagochtend afgerond. Daarna is de zaak overgedragen aan de politie. Die doet verder onderzoek naar de oorzaak van de brand.