John baalt van gemiste transfer

Spartaan Joshua John baalt van zijn gemiste transfer naar Swansea City. De aanvaller kon naar de Engelse Premier League, maar de deal ketste op het laatste moment af. Tegenover RTV Rijnmond vertelt hij waardoor het mis ging.

“Het is heel jammer dat het niet doorgegaan is,” vertelt John. “Toen ik de interesse hoorde was ik superblij, een hele grote kans. Het gevoel was niet goed, maar ik baal er echt van.”

Salariseisen te hoog

De clubs waren al akkoord met elkaar. De reden dat de transfer van John naar Swansea niet door is gegaan kwam door de salariseisen van de aanvaller. John zou zelfs drie keer zoveel salaris als bij Sparta gevraagd hebben.

“Zeker niet,” reageert John. “Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt. Maar wat mensen ervan denken, dat moeten zij weten. Ik ga niet zomaar iets doen waar ik mij niet goed bij voel. Ik heb zeker niet te hoog ingezet. Ik weet dat ik van de Jupiler League naar de Premier League zou gaan. Zeker voor een club op dat niveau hadden zij mijn salaris moeten kunnen betalen. Hun tegenvoorstel, daar heb ik geen goed gevoel bij.”

Motivatie voor Sparta

Na een afgeketste transfer naar de Premier League is de vraag gerechtvaardigd of John zich nog kan motiveren voor wedstrijden in de Jupiler League. Geen probleem, volgens de buitenspeler:

“Ik zit in mijn laatste jaar, een belangrijk jaar voor mij. Daar heb ik Sparta ook bij nodig, dus ik ga zeker mijn best doen. In de Premier League was het ook moeilijk geworden, om daar veel te spelen. Jammer genoeg is het niet doorgegaan.”

Deel dit artikel: