nieuws

'Kroongetuige' moordzaak weet nog van niets

SjaakMaasbalkje.cropresize.tmp.jpg
SjaakMaasbalkje.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - De Rotterdamse rechtbank heeft na drie maanden nog steeds geen contact gezocht met de belangrijkste getuige in de moord op zakenman Hans Lijesen.
Het gaat om de Nederlander Sjaak M. die in Costa Rica woont. Hij is bereid een belastende verklaring af te leggen tegen Linda V., die destijds in 1999 getrouwd was met Hans Lijesen.
De rechtbank hield de zaak in november van het vorig jaar aan en maakte bekend naar Costa Rica te willen reizen om Sjaak M. te horen. De Nederlander zegt sindsdien niets vanuit Nederland te hebben gehoord.
Sjaak M. heeft zich eerst tot RTV Rijnmond gewend, om te vragen hoe het met zijn verhoor staat. De afgelopen week heeft hij ook een email naar de rechtbank gestuurd.
'Ik wil weten waar ik aan toe ben'
Hij schrijft: "Ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Komt er nog een delegatie naar Costa Rica? Ik wil namelijk graag verder met mijn leven hier met mijn gezinnetje en wil niet elke keer aan deze zaak worden herinnerd".
Hij zegt het vreemd te vinden dat de rechtbank nog niets van zich heeft laten horen, terwijl er in de rechtszaak wel over hem is gesproken.
Ook met zijn advocaat Frank van Ardenne is sinds november geen contact geweest over een eventueel bezoek aan Cost Rica. Sjaak M.zegt naar de Nederlandse ambassade in Costa Rica te willen gaan om een verklaring af te leggen.
De Rotterdamse rechtbank kan op dit moment nog geen reactie geven. Linda V. moet aanstaande vrijdag opnieuw voor de rechter verschijnen. Zij zit al geruime tijd vast op verdenking van moord. Zij zou haar echtgenoot Hans Lijesen hebben gedood om de miljoenenerfenis te kunnen opstrijken. Zelf ontkent zij iedere betrokkenheid.