nieuws

Jamsessie in de geest van Jules Deelder in jazzcafé Dizzy

© Marianne den Hoed
Jazz lacht, Jazz huilt. Zo heet de ode voor de overleden dichter, muzikant en jazzliefhebber Jules Deelder in de vorm van een open jamsessie. Die is maandagavond vanaf 21:00 uur in Jazzcafé Dizzy aan de 's-Gravendijkwal in Rotterdam.
"Jules kwam regelmatig bij Dizzy, zeker in het begin", vertelt Wim van Zon, voorzitter van de stichting voor de muziekprogrammering voor het jazzcafé. "De laatste jaren draaide hij nog wel plaatjes. Bij optredens van Boris van der Lek kwam hij ook wel kijken."
Het idee voor de jamsessie kwam van een aantal jonge muzikanten. Die waren bijvoorbeeld door Deelder op bepaalde jazznummers gewezen of weten welke muziek hij graag draaide. Wim van Zon werd vervolgens door de programmeurs van Dizzy benaderd: "Er is maandagavond nog geen programma, zullen we dit doen?"

Foto's

Wim heeft dit weekend bekende muziekfotografen gebeld en een serie van meer dan honderd bijzondere foto's van Deelder samengesteld om te vertonen tijdens de jamsessie.
Het belooft, ondanks de korte aanloop, een drukke avond te worden maandag. "De bedoeling is om samen in de geest van Jules muziek te maken en elkaar verhalen te vertellen", legt Wim uit.
Er is niet alleen muziek, de Rotterdamse spoken word artiest Miguel Santos komt ook. En iedereen die wil mag het podium op met een zelf meegebracht instrument.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl