nieuws

Het weer van vandaag: af en toe opklaringen

Het is vandaag een stuk beter weer met af en toe flinke opklaringen, maar natuurlijk ook wolkenvelden en vooral landinwaarts ook kans op een enkele bui. Er staat een matige tot krachtige wind uit west tot zuidwest. Vanavond is er minder wind. De maximumtemperatuur is 8 a 9 graden.
Vannacht gaat het uit het zuiden af en toe regen. Morgen is een wisselvallige dag, met af en toe buien. Bij die buien is in de middag en avond kans op windstoten. Maximum morgen rond 8 graden.

Vooruitzichten

Woensdag is het droog met minder wind en flinke zonnige perioden. Mogelijk valt er later op donderdag een bui, maar het is dan nog overwegend droog. Maximum 6 á 7 graden op de kerstdagen. Daarna is het licht wisselvallig met vooral vrijdag een bui.

Witte kerst

We spreken van een witte kerst als er in De Bilt op beide dagen een aaneengesloten sneeuwdek aanwezig is. Sinds het begin van de metingen van 1901 is er slechts 8 keer sprake geweest van een witte kerst. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2010.
Dan is er nog de ‘net-niet-witte-kerst’ en dat is wanneer bijvoorbeeld op slechts een van beide dagen sneeuw lag in De Bilt. Of er een onderbroken sneeuwdek aanwezig was. Een ‘net-niet-witte-kerst’ is 20 keer voorgekomen.