nieuws

Kerstdorp van mevrouw Dollekens groeit uit z'n jas

Als er iemand is die niet kan wachten tot kerst, dan is het mevrouw Dollekens uit Capelle aan den IJssel wel. Zij heeft in haar flat in de Beemsterhoek een heel kerstdorp in haar woonkamer staan. "Dit is een uit de hand gelopen hobby", erkent ze.
Mevrouw Dollekens maakt het kerstdorp helemaal zelf. Het is ongeveer 7,5 meter lang, 3,5 meter breed en 1,10 meter diep. Ze spaart er al zo'n twintig jaar voor.
"Ik ben begonnen met een paar huisjes op een dressoir. Telkens zette ik iets erbij", blikt mevrouw Dollekens terug. Inmiddels heeft ze zoveel attributen, dat er ruimtetekort ontstaat. "Dan loopt het uit de hand. Je hebt dat niet door."

Skilift

Ze haalt overal haar spullen vandaan: van tuinwinkels, internet en collega's. "Zoeken, zoeken, zoeken!", zegt mevrouw Dollekens. "Het kerstdorp wordt automatisch groter."
Haar werk trekt ook veel bekijks. Zo komen de buren en een vriendin van mevrouw Dollekens graag kijken naar het kerstdorp in haar huis.
Het enige wat volgens haar nog ontbreekt, is een skilift in het kerstdorp. "Dat is mijn hartenwens", zegt ze. Als iemand die kan maken, dan zou mevrouw Dollekens daar erg mee geholpen zijn.