nieuws

Kort geding om stadskantoor-ontwerp Rotterdam

ROTTERDAM - Bij het kort geding tussen vier architectenbureaus en de gemeente Rotterdam over het nieuwe Stadskantoor, hebben de bureaus woensdag hun twijfels nogmaals geuit over de keuze voor het ontwerp van Rem Koolhaas. 
Volgens de vier concurrenten van Koolhaas, kan dat ontwerp niet binnen het gestelde budget worden gebouwd, en had het daarom niet gekozen mogen worden.
Zo'n vier maanden geleden maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat architectenbureau OMA van architect Rem Koolhaas de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe Rotterdamse stadskantoor had gewonnen. Volgens de vier verliezende architectenbureaus is dit ontwerp niet alleen te duur, maar heeft Koolhaas zijn ontwerp, tegen de regels in, ook tussentijds mogen aanpassen. Over twee weken doet de rechtbank een uitspraak.
Gemeenteraadsleden vinden de keuze voor het glazen gestapelde ontwerp van Koolhaas opmerkelijk, omdat het niet de favoriet van de Rotterdammers is. Geïnteresseerden mochten afgelopen zomer hun stem uitbrengen op hun favoriete ontwerp. Het ontwerp van Rem Koolhaas eindigde toen als één na laatste.
Bekijk hieronder het verslag van het kort geding:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl