nieuws

Studenten blijven collegezalen Erasmus Universiteit bezet houden

ROTTERDAM - Op de Erasmus Universiteit in Rotterdam houden zo'n dertig studenten nog altijd twee collegezalen bezet. De actie begon deze week op maandag en is een protest tegen plannen om de studentenbeurs af te schaffen.
De studenten hebben inmiddels meerdere gesprekken gevoerd met het bestuur van de universiteit. Maar tot nu toe is het bestuur niet tegemoet gekomen aan de eis van de studenten, dat de universiteit zich moet uitspreken tegen het afschaffen van de prestatiebeurs.
Het kabinet laat verschillende commissies onderzoeken hoe er kan worden bezuinigd op de rijksbegroting. Eén van de mogelijkheden is het omzetten van de basisbeurs in een lening tegen een lage rente. De studenten willen dat die optie van tafel gaat.
Minister Plasterk brengt morgen een bezoek aan de studenten die de twee collegezalen van de Erasmus Universiteit bezet houden. De studenten willen dan ook een demonstratie op de campus houden, waarbij duizend actievoerders worden verwacht. Plasterk zegt dat hij wil luisteren naar de zorgen van de studenten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl