nieuws

Verdachte (13) steekpartij Spijkenisse ook vervolgd voor eerdere mishandeling

© MediaTV
De 13-jarige jongen die verdacht wordt van de steekpartij bij metrostation Heemraadlaan in Spijkenisse vorige maand, wordt ook gelinkt aan een andere mishandeling. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).
Bij de steekpartij in november raakte een 14-jarige jongen zwaargewond. Er zou een ruzie aan vooraf zijn gegaan. Enkele uren later kon de 13-jarige verdachte worden opgepakt.
Lees meer: 14-jarige ernstig gewond bij steekpartij in Spijkenisse, 13-jarige opgepakt
Liesbeth Pinas, een bezorgde moeder uit Spijkenisse, zei destijds dat de steekpartij misschien voorkomen had kunnen worden. Haar 13-jarige zoon werd in september in elkaar geslagen door de vermoedelijke dader van de steekpartij. Beelden daarvan werden online gezet.
Het artikel gaat onder deze reportage verder
"Ik ben blij dat het nu tot een rechtszaak komt", zegt Pinas. "Ik kreeg vlak voor de kerstvakantie te horen dat de hele zaak is overgedragen aan het Openbaar Ministerie."
Van de mishandeling zijn beelden gemaakt. Daar heeft iemand zelfs ook nog muziek onder gezet. "Mijn zoon heeft zich zelfs nog een tijdje schuldig gevoeld", vervolgt Pinas. "Maar ik heb hem laten weten dat hij zelfs eigenlijk de winnaar is, omdat hij zijn woorden heeft gebruikt in plaats van zijn vuisten."
Lees meer: 'Verdachte (13) steekpartij Spijkenisse was eerder gewelddadig'
De verdachte zat tot afgelopen dinsdag vast voor de steekpartij en wordt verdacht van poging tot doodslag. Hij is inmiddels vrijgelaten en moet in februari voor de rechter verschijnen.

Protestmars

Bezorgde ouders in Spijkenisse organiseerden in de week na de steekpartij een protestmars. Ze eisten maatregelen tegen het geweld onder scholieren.
Burgemeester Fort van Oosten riep jongeren in de gemeente destijds op om zich uit te spreken tegen het wapenbezit en -gebruik. "Dit is geen leeftijd om met steekwapens bezig te zijn", zei Van Oosten. "Laat staan deze in te zetten."
Lees meer: Bezorgde ouders houden protestmars in Spijkenisse na steekpartij