nieuws

Acht jaar cel voor doodslag Capelle

Rechtbank Rotterdam2.cropresize-1.cropresize.tmp.JPG
Rechtbank Rotterdam2.cropresize-1.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De rechter in Rotterdam heeft acht jaar cel opgelegd aan een 42-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die zijn huisgenoot had gedood. De straf is één jaar minder dan justitie had geëist.
De man woonde samen met de 56-jarige Hans Schneider aan de Floris Burgwal in Capelle. Beide mannen kregen in juli van het vorig jaar ruzie, omdat Schneider hem uit huis wilde zetten.
Volgens de rechter staat vast dat de verdachte in razernij een mes heeft gepakt en daarmee het slachtoffer om het leven heeft gebracht. Op zijn horloge zat een bloedspat, die van Schneider afkomstig was. De man zelf ontkent zijn huisgenoot te hebben gedood. Hij kan zich niets meer herinneren van de fatale dag. Het geheugenverlies heeft mogelijk te maken met zijn langdurig drugsgebruik.
De Capellenaar was destijds in verwarde toestand aangehouden op een parkeerplaats. Hij hield daarbij een pistool tegen het hoofd. Vervolgens verklaarde hij tegenover een agent dat hij zijn vriend had omgebracht en dat zij naar de Floris Burgwal moesten. Toen de politie daar arriveerde, troffen zij het levenloze lichaam van Hans Schneider aan.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl