nieuws

De Wooning Zesdaagse in Ahoy: Rijnmond is erbij!

De Wooning Zesdaagse volg je via Rijnmond!
De Wooning Zesdaagse volg je via Rijnmond!
Het is al jaren de traditionele opening van het sportjaar: De Wooning Zesdaagse. In Ahoy Rotterdam rijden de beste baanwielrenners tussen 2 en 7 januari zes dagen lang tegen elkaar. Zoals elk jaar doet Rijnmond uitgebreid verslag van dit grote sportevenement.
Ook dit jaar verschijnt er weer een sterk deelnemersveld op de Rotterdamse piste. Zo heeft de organisatie onder meer de duo’s Niki Terpstra - Iljo Keisse, Yoeri Havik - Wim Stroetinga, Moreno De Pauw - Jan Willem van Schip en Roger Kluge - Theo Reinhardt gestrikt. Met deze namen verschijnen er meerdere wereldkampioenen op het strijdtoneel.

Nieuw spelelement

Nieuw dit jaar is de gouden buzzer. Vanaf een speciale bank bepalen zes prijswinnaars door middel van één druk op de knop welk koppel extra punten kan winnen. Zodra de knop wordt ingedrukt moet het peloton tien rondes rijden en wie als eerste over de finish komt, pakt maar liefst tien punten voor het klassement. De buzzer kan vanaf tien minuten na de start tot tien minuten voor het einde van de koers worden ingedrukt. Dat belooft spectaculair te worden.

TV, Radio & Online

Op TV Rijnmond wordt iedere dag rond 17:20 uur Zesdaagse TV uitgezonden en op dinsdagavond 7 januari wordt er live verslag gedaan van de laatste en beslissende avond. Radio Rijnmond is er op zondagmiddag 5 januari en dinsdagavond 7 januari live bij. Op rijnmond.nl zijn de hele week uitslagen, reportages, interviews en livestreams te zien over de Wooning Zesdaagse.