nieuws

'Na afschaffing strippenkaart niet meteen een boete'

ROTTERDAM - Wie vanaf donderdag 11 februari in het gebied van de Stadsregio Rotterdam niet goed heeft ingecheckt in bus en tram, krijgt niet meteen een bekeuring. Dat heeft RET-directeur Pedro Peters gemeld.
Het onjuist inchecken wordt niet direct als een doodzonde beschouwd. Dat geldt wel vanaf 1 maart, als de vervoerders RET, Connexxion en Qbuzz streng gaan handhaven. Reizigers die vanaf 11 februari niet over een geldig vervoersbewijs beschikken, krijgen in bus en tram de gelegenheid om een wegwerp ov-chipkaart aan te schaffen. Weigeren zij dit, dan krijgen reizigers alsnog een boete.
Vanaf volgende week donderdag, 11 februari, is het in de regio Rotterdam niet meer mogelijk om met de strippenkaart te reizen; vanaf die datum geldt in Rotterdam alleen nog de OV-chipkaart.
In de Tweede Kamer is woensdagmiddag een debat over de afschaffing van de strippenkaart geweest. Een meerderheid van de Kamer heeft voor de afschaffing gestemd. De VVD probeerde staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat vanwege haar behandeling van het dossier OV-chipkaart weg te sturen. Die motie kreeg alleen steun van SP, PVV en Verdonk.
De reizigersvereniging Rover en de koepel van ouderenorganisaties proberen de strippenkaart te behouden. Zij boden woensdagochtend aan de Tweede Kamer een petitie aan met ruim 35-duizend handtekeningen.
Buiten de Stadsregio Rotterdam kan nog altijd worden gereisd met de strippenkaart.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl