nieuws

Acteur John Buijsman over uitvaart Deelder: 'Hij was heel lief'

"Hij was heel lief, hij was heel schoon." Dat zegt de Rotterdamse acteur John Buijsman over de begrafenis van Jules Deelder. "Ik krijg er een beetje een knik van in mijn keel. Ik vond het te gek."
Buijsman sprak na afloop van de uitvaart in zalencentrum de Doelen. Daar was een herdenkingsplechtigheid, waar honderden mensen op af kwamen. "Ik heb niet gejankt, maar misschien komt dat nog wel. Ik ga straks een stukje doen uit een gedicht dat Jules ooit voor mij geschreven heeft."
De dichter, schrijver, kunstenaar, jazzkenner en nachtburgemeester van Rotterdam overleed bijna twee weken geleden op 75-jarige leeftijd.
"Er is eigenlijk niks zo Rotterdams als Jules. Van mij mag de Euromast om pleuren. Er is niemand zo goed in het uitleggen van Rotterdam als Jules dat doet”, aldus Buijsman.
Onder de sprekers in het zalencentrum waren verder loco-burgemeester Bert Wijbenga, oud-burgemeester Ivo Opstelten, journalist en entertainer Jack Kerklaan en Jules' dochter Ari Deelder. De publieke herdenking was mede georganiseerd door de gemeente.