nieuws

Rotterdam wil af van optocht Danceparade

13-08-danceparade2.cropresize.tmp.jpg
13-08-danceparade2.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Het stadsbestuur in Rotterdam wil voortaan alleen nog maar dansfeesten toestaan op een afgesloten festivalterrein. Daarmee lijkt de optocht van de Dance Parade door het centrum onmogelijk geworden.
Het college van burgemeester en wethouders stuurt woensdag een brief naar de gemeenteraad over het nieuwe evenementenbeleid. Daarin wordt gesproken over de voorwaarden als het gaat om veiligheid en vergunningverlening aan evenementen.
Feesten mogen alleen nog maar gehouden worden op een terrein waar bezoekers goed gefouilleerd kunnen worden. Het evenementenbeleid wordt aangepast na de strandrellen in Hoek van Holland, vorig jaar augustus. Dat feest liep volledig uit de hand en politieagenten waren genoodzaakt om gericht te schieten op relschoppers. Daarbij kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven.
Later bleek dat in de voorbereiding op het feest veel was misgegaan. Zo waren er veel meer mensen op het terrein dan door de vergunning werd toegestaan. De grote afterparty van de Danceparade kan wel gewoon doorgaan. De Bavaria City Race en het Zomercarnaval lopen geen gevaar.
Is het schrappen van de optocht van de Dance Parade een goed idee? Geef uw mening in de POLL rechtsonder op de homepage van Rijnmond.nl