nieuws

Sparta-trainer Fraser overweegt ander systeem

Henk Fraser start 2020 met Sparta als nummer elf van de eredivisie. Vanwege de winterse transferperiode in januari weet de trainer nog niet met welk team hij de tweede seizoenshelft zal hervatten. "Maar zolang zij hier nog zijn, zie ik hen als volwaardige leden van de selectie", doelt Fraser op aanvallers Ragnar Ache en Lars Veldwijk.
Ondanks dat Ache de overstap naar de Duitse club Eintracht Frankfurt gaat maken, is hij de rest van dit seizoen nog op Het Kasteel actief.
De transferperiode dwingt Fraser ook tot het overwegen van een ander systeem. Hij verwijst naar het vertrek van Halil Dervisoglu. "Ik wil absoluut het trainingskamp ervoor gebruiken", zegt Fraser.

'Fortes kan ons completer maken'

Verder ging Fraser in op de transfer van Jeffry Fortes van stadsgenoot Excelsior. "Fortes kan ons completer maken", licht de Sparta-trainer toe.
Sparta begon de eerste training van het kalenderjaar zonder Ariël Harusch. De Israëlische doelman kreeg van Fraser een dag langer vrij. Harusch meldt zich wel gewoon op het trainingskamp van Sparta in Spanje.
Kijk hierboven naar het volledige interview van verslaggever Sjoerd de Vos met Sparta-trainer Henk Fraser.