nieuws

VIDEO: Dieren gered bij brand op kinderboerderij Maassluis

De brandweer heeft in de nacht van zaterdag op zondag meerdere dieren gered van een kinderboerderij in Maassluis, waar brand was uitgebroken.
Het vuur bij Dierenhoek 't Sparretje was ontstaan bij de kantine van de kinderboerderij aan het Spannendal. "De mensen van de kinderboerderij hebben zelf wat paarden en geiten in veiligheid gebracht", zegt een woordvoerder van de brandweer. "Wij hebben de acht konijnen uit hun verblijf gehaald."
Medewerkers van Dierenhoek 't Sparretje laten op Facebook weten dat zij rond 2:00 uur gebeld zijn door de alarmcentrale en toen direct naar de Dierenhoek zijn gereden. "Toen wij uit de Keucheniusstraat kwamen rijden, zagen we onze grootste angst: dikke zware rookwolken boven de dierenhoek."
Voor zover duidelijk is, zijn er geen dieren gewond geraakt bij de brand. Wel is een medewerker van de dierenopvang nagekeken door ambulancepersoneel, omdat die persoon teveel rook had binnengekregen.
"We zijn gebroken en intens verdrietig, maar super dankbaar dat onze dieren veilig buiten staan", valt te lezen op de Facebookpagina van de Dierenhoek.
Hoe het vuur is ontstaan wordt nog uitgezocht. De brandweer houdt er rekening mee dat het vuur is aangestoken.

Lees meer: