nieuws

Van Eikeren (PvdA) vertrekt uit Rotterdamse gemeenteraad na fraude

Kevin van Eikeren
Kevin van Eikeren © Rijnmond
Het Rotterdamse raadslid Kevin van Eikeren (PvdA) stapt op vanwege zijn fraudezaak. Hij moet woensdag voor de rechter komen, omdat hij verzekeringsmaatschappijen heeft opgelicht. Het zou om een bedrag van 10 duizend euro gaan.
In een korte verklaring schrijft Van Eikeren: "In goed overleg met de PvdA heb ik vandaag besloten om publiekelijk boete te doen. Ik zal mijn zetel als gemeenteraadslid ter beschikking stellen aan een opvolger."
In de verklaring legt het raadslid ook een volledige bekentenis af. "Ik heb mij schuldig gemaakt aan verzekeringsfraude. Door persoonlijke en financiële problemen heb ik dingen gedaan die niet mogen. Daar heb ik enorm veel spijt van. De mensen die mij altijd gesteund hebben en op mij gestemd hebben, moet ik vandaag ook bitter teleurstellen."
Van Eikeren zegt 'niet groter te zijn dan de PvdA' en daarom 'op de blaren te moeten zitten.' Hij zegt zich te blijven inzetten voor Rotterdam "via mijn werk en tal van ander vrijwilligerswerk. De gemeenteraad gaat verder zonder mij. De stad, de Rotterdammers en de PvdA zullen mij blijven zien."
Lees meer: Rotterdams PvdA-raadslid verdacht van oplichting
Lees meer: Verdenking raadslid slaat in als bom bij PvdA Rotterdam

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl