nieuws

N3 al op 19 januari dicht voor renovatie Wantijbrug

De Wantijbrug
De Wantijbrug © Rijkswaterstaat
De N3 in Dordrecht gaat al op 19 januari dicht, een dag eerder dan tot nu toe de bedoeling was. Vanwege voorbereidende werkzaamheden is de weg op zondagavond vanaf 19:00 uur afgesloten, meldt Rijkswaterstaat.
De renovatie duurt tweeënhalve maand, tot en met vrijdag 3 april. Er wordt gewerkt aan de brug en de pijlers van het beweegbare wegdek. Het verkeer moet omrijden.

Overlast

Omwonenden van de Reeweg Oost vrezen voor een hoop verkeersoverlast tijdens de afsluiting voor de renovatie van de Wantijbrug. Hun straat is een van de omleidingsroutes voor de Vogelwijk en de Indische Buurt Noord.
"Na de ervaringen met de werkzaamheden van de afgelopen jaren aan de Bankastraat (herriolering en stadsverwarming) en de Oranjelaan, vrezen ondergetekenden een maandenlange verkeerschaos in onze woonstraten en aanliggende straten", schreef De Werkgroep Reeweg Oost een paar dagen geleden in een brief aan de gemeente Dordt.
"Daarnaast – en dat heeft waarschijnlijk nog grotere gevolgen – wordt de Reeweg Oost hiermee officieus onderdeel van de route om de afsluiting te op de N3 te omzeilen." De N3 is tien weken afgesloten voor auto's om de Wantijbrug te renoveren.