nieuws

Kriens houdt poot stijf in conflict met Jobscore

ROTTERDAM - Een gesprek tussen de Rotterdamse Sociale Dienst, de stichting Jobscore en wethouder Kriens moet een einde maken aan een conflict over de dagvergoeding van daklozen en verslaafde medewerkers.
Kriens vindt dat Jobscore zich gewoon aan de regels moet houden en daarom moet meewerken aan bemiddeling van haar cliënten door de Sociale Dienst. Andere projecten moeten dit ook ook en de wethouder wil geen uitzondering maken.
Per 1 januari zijn de dagvergoedingen bij de werkprojecten verlaagd van vijftien naar drie euro per dag, bovenop de bijstandsuitkering die de medewerkers ontvangen. Wethouder Kriens heeft al aangekondigd dat als Jobscore de oude dagvergoeding blijft betalen, zij verslaafden en daklozen met een bijstandsuitkering gaat verbieden bij Jobscore te werken.
Door de verlaging zijn veel verslaafden weggelopen bij de verschillende werkgelegenheidsprojecten in de stad. Alleen bij Jobscore werken ze nog wel, omdat daar de verlaging nu nog gecompenseerd wordt door het bedrijf. Wethouder Kriens vindt dat het bedrijf daarmee niet meewerkt aan de door haar doorgevoerde veranderingen.
Deelnemers aan Jobscore trokken dinsdag massaal naar het stadhuis om te laten weten dat de nieuwe regeling van tafel moet. De gemeente zegt aan wettelijke regels gebonden te zijn en vindt dat de Jobscore-medewerkers gewoon bemiddeld moeten worden naar werk, desnoods gesubsidieerd.
De leiding van Jobscore zegt op haar beurt dat de Sociale Dienst tot nu toe niets heeft ondernomen om de Jobscoorders aan zo'n baan te helpen.

Kijk hieronder naar een verslag van het conflict over Jobscore door Ron van de Rhee