nieuws

Rotterdam pakt schuldenstress aan met vaste begeleiders

Rotterdam pakt schuldenstress aan met vaste begeleiders
Rotterdam pakt schuldenstress aan met vaste begeleiders
De gemeente Rotterdam heeft afgelopen jaar meer mensen met schulden geholpen. Drieduizend Rotterdammers kregen hulp, een jaar eerder waren het er nog tweeduizend.
De stijging komt volgens de gemeente door een nieuwe aanpak waarmee is begonnen in vier wijken: Delfshaven, Feijenoord, Charlois en IJsselmonde.
Mensen met schulden krijgen voor een paar jaar een vaste contactpersoon wanneer ze zich bij de gemeente melden voor hulp. De vaste contactpersoon helpt hen niet alleen met hun uitgaven op orde krijgen, maar probeert ook de stress die schulden met zich meebrengen aan te pakken.
Het afgelopen half jaar zijn veertig trajectbegeleiders gestart. Rotterdam wil de nieuwe manier van werken dit jaar in de hele stad invoeren met 75 trajectbegeleiders. Het is de bedoeling om eind volgend jaar in totaal vijftienduizend mensen te hebben geholpen.
Ongeveer zestigduizend huishoudens in Rotterdam lopen risico op problematische schulden. Wanneer ze bij de gemeente komen om hulp, is die schuld gemiddeld tot zo’n 45 duizend euro.