nieuws

Wooning Zesdaagse dag vijf: Kluge en Reinhardt in het geel

Roger Kluge en Theo Reinhardt zijn de nieuwe koplopers na dag vijf van de Wooning Zesdaagse. Het Duitse duo heeft een voorsprong van 114 punten op de nummers twee Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die maandagavond de lange koppelkoers wonnen.
"Wij kunnen vanavond ieder geval tevreden slapen", zei een trotse Roger Kluge achteraf, die toevoegde dat zijn compagnon Theo Reinhardt zich niet echt lekker voelde. "Maar gelukkig is Roger zo sterk, dat heeft ons vandaag geholpen", voegde een kuchende Reinhardt toe.
De Nederlandse Wim Stroetinga en Youri Havik volgen op één ronde en 294 punten. "Je merkt ook dat de dagen nu echt beginnen te tellen", zei een moegestreden Stroetinga, die nog één dag heeft om toe te slaan met Havik. "En we zitten bijna aan de 300 punten, dus we kunnen zo weer op gelijke hoogste staan."
De eerste koppelkoers van de dag werd zoals gezegd gewonnen door De Ketele en Ghys. Zij pakten een ronde en verkleinden daardoor de achterstand op de top van het algemeen klassement.
De tweede (kortere) koppelkoers werd gewonnen door de Belgen Lindsay de Vylder en Jules Hesters die tot dusver in het algemeen klassement geen rol van betekenis speelden.

Volg de finaledag live op TV Rijnmond

Morgen wordt de laatste dag van de 38e Wooning Zesdaagse verreden. Twee keer krijgen de toprenners de kans om in een koppelkoers hun achterstand goed te maken op de leiders van het klassement.
Om 18.55 uur is er een korte koppelkoers, om 22.00 uur is het tijd voor de grote finale. Uiteraard is dat ook live te volgen via Rijmond. Op TV zijn we er bij van 19.30 uur tot en met 23.00 uur.
Frank Stout presenteert de uitzending, Léon Boele en John den Braber zijn de commentatoren.

Stand Algemeen Klassement Wooning Zesdaagse

1. Kluge-Reinhardt - 314 punten
2. De Ketele-Ghys - 200 punten
3. Stroetinga-Havik - 294 punten en 1 ronde
4. Keisse-Terpstra - 262 punten en 1 ronde
5. Van Schip-De Pauw - 186 punten en 1 ronde