nieuws

Komende jaarwisseling vuurwerkverbod in Rotterdam

Er komt een verbod op het afsteken van vuurwerk in Rotterdam. Dinsdagmiddag zei fractievoorzitter Vincent Karremans op Radio Rijnmond dat zijn partij ook voor een vuurwerkverbod zal stemmen. Daarmee is er voor het eerst een meerderheid in de Rotterdamse gemeenteraad. "Hulpverleners worden bekogeld met vuurwerk en alleen al bij het Oogziekenhuis in Rotterdam kwamen achttien mensen met oogletsel binnen. En in meerdere delen van de stad werden containers en auto’s in de brand gestoken. Hier moeten we paal en perk aan stellen", zei fractievoorzitter Vincent Karremans dinsdag op Radio Rijnmond.
"De Rotterdamse meldkamer kreeg afgelopen jaarwisseling duizend meldingen binnen. Grote groepen jongeren denken de straat over te kunnen nemen, met totale veronachtzaming van de veiligheid en bewegingsvrijheid van anderen."
Volgens Karremans is een totaal vuurwerkverbod onvermijdelijk totdat er door het kabinet een landelijk verbod wordt ingevoerd voor knalvuurwerk en vuurpijlen. Daarna kan wat de Rotterdamse VVD betreft toegestaan vuurwerk ook weer in Rotterdam worden afgestoken.
De VVD in Rotterdam wil dat er op meerdere plekken in de stad professionele vuurwerkshows komen. Daarvoor moet volgens Karremans veel geld worden vrijgemaakt.
Lees meer: Verzet groeit met de dag,ook PvdA Rotterdam tegen consumentenvuurwerk