Cel geëist tegen corrupte cipier

Justitie in Rotterdam heeft lichte celstraffen geëist tegen een vrouwelijke cipier en een gedetineerde vanwege handel in drugs. De cipier zou in ruil voor seks en geld goederen hebben binnengesmokkeld.

Tegen de vrouw is drie maanden cel, waarvan één voorwaardelijk geëist en tegen de man twee maanden cel. Effectief komt dat ongeveer op hetzelfde neer. 

De vrouw werkte als arbeidsmedewerkster in de gevangenis van Krimpen aan den IJssel. Zij zou daar een relatie hebben gekregen met een gedetineerde, die vastzat voor mensenhandel. Volgens een medegedetineerde “hadden zij geneukt in de wc en de bibliotheek.” 

Uit afgeluisterde gesprekken zou zijn gebleken dat beiden toekomstplannen hadden. Daarnaast werden drugs, telefoons en andere goederen binnengesmokkeld, vermoedelijk meegenomen door de vader van de gedetineerde. 

De advocaten wijzen erop dat er geen concreet bewijs is. “Er is geen grammetje coke gevonden.” Het aantreffen van een telefoon op de cel van de verdachte zegt volgens hen ook niets. “Zo’n beetje alle gedetineerden in Nederland hebben een mobieltje.” 

De afgeluisterde gesprekken mogen niet worden gebruikt, zeggen de advocaten, omdat er al werd afgeluisterd toen er nog geen toestemming voor was. 

Beide verdachten waren woensdag niet bij hun rechtszaak aanwezig. De vrouw heeft rugklachten en de man was met een enkelband om aan het werk. De rechtbank in Rotterdam doet op 22 januari uitspraak. 

Misdaadverslaggever Paul Verspeek twitterde vanuit de rechtbank:

Deel dit artikel: