nieuws

Braziliaan dood na drinken schoonmaakmiddel als alcohol op schip van Boskalis

De BOKA Vanguard van Boskalis
De BOKA Vanguard van Boskalis
Aan boord van een transportschip van Boskalis uit Papendrecht is een Braziliaanse werknemer overleden nadat hij een schoonmaakmiddel had opgedronken. Vijf anderen, ook uit Brazilië, liggen gewond in het ziekenhuis.
Het gaat om een vloeistof waar ethanol en het zeer giftige methanol in zitten en vaak gebruikt wordt om dingen te ontvetten. Vermoedelijk hebben ze het genuttigd omdat er aan boord geen alcohol is toegestaan.
Het gebeurde op een FPSO, een drijvend productieplatform voor aardolie en gas, dat momenteel aan boord van de BOKA Vanguard van Boskalis van China naar Brazilië wordt gevaren.
De werknemers werden ruim een dag na het drinken ernstig ziek. Direct werd een medische helikopter opgeroepen om de groep naar een ziekenhuis in het Zuid-Afrikaanse Durban te brengen. Voor één man kwam die hulp te laat. Hij overleed aan boord van het schip.
Boskalis betuigt in een persbericht zijn deelneming aan de familie van de omgekomen werknemer en wil benadrukken een 'strikt zerotolerance-beleid te voeren met betrekking tot alcohol op haar offshore-schepen.'