nieuws

Vuurwerk verbieden of niet? Dit zegt de burgemeester van Molenlanden

© MediaTV
De vuurwerkdiscussie is na de jaarwisseling weer opgelaaid. Vooral nadat een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad plotseling voor een algeheel vuurwerkverbod in de stad bleek, heerst de vraag hoe de 24 andere gemeenten in de regio hier over denken.
Volgen de gemeenten in de regio het Rotterdamse voorbeeld? Of vinden zij het een zaak die landelijk geregeld moet worden, zoals de burgemeesters van onder meer Brielle, Schiedam en Gorinchem van mening zijn?
De burgemeester van Lansingerland zegt dat de bron van de problematiek aangepakt moet worden en pleit voor een landelijk verbod op de verkoop van knalvuurwerk en vuurpijlen. Ook gaan geluiden op van onder andere burgemeester Van Hemmen van Sliedrecht om illegaal vuurwerk op te nemen in de Wapenwet. Sommige burgemeesters houden zich meer op de achtergrond, bijvoorbeeld omdat zij pas enkele maanden actief zijn als burgemeester in hun gemeente.

Molenlanden

De gemeente Molenlanden noemt het niet het geschikte moment om op vragen over het vuurwerkbeleid in te gaan. De waarnemend burgemeester van de een jaar oude gemeente, Dirk van der Borg (CDA), neemt namelijk deze week afscheid en wordt vanaf maandag opgevolgd door Theo Segers (ChristenUnie).
Mogelijk wordt het onderwerp wel in de eerstvolgende raadsvergadering (dinsdag) besproken, zegt de woordvoerder van de gemeente.