nieuws

Record van 6.000 burpees niet gehaald

De bijzondere recordpoging van Barend de Wit (30) is niet gelukt. Hij wilde in de Fenixloods in Rotterdam-Katendrecht voor donderdagavond 21:00 uur 6 duizend burpees hebben gedaan, maar dat aantal heeft hij niet gehaald.
Het plan was om het wereldrecord - dat nu op 5235 burpees staat - te verbreken, maar dat is Barend niet gelukt. Om 21:00 uur had hij er 4808 gedaan. Wel heeft hij de twaalf uur volgemaakt: "Het waren twaalf geweldige uren!"
Tekst gaat verder na de video
De laatste loodjes waren loodzwaar, maar de tientallen aanwezigen lieten luid van zich horen om Barend erdoorheen te slepen. Hoewel al rond 20:00 uur duidelijk was dat de recordpoging niet zou lukken, is de sporter wel - met af en toe een broodnodige pauze - doorgegaan tot het einde.

Vader eren

Met zijn actie wilde de sporter geld ophalen voor KiKa, de stichting voor onderzoek naar kinderkanker. Zijn eigen vader is namelijk overleden aan kanker. Zijn vader was fanatiek sporter en met de actie wilde De Wit hem eren. De recordpoging vond ook plaats op de dag dat zijn vader 68 jaar zou zijn geworden.
Om de recordpoging te laten lukken had Barend ieder uur vijfhonderd burpees moeten doen. Honderd per tien minuten dus. "Ja, echt een eitje", lachte Barend nog vooraf.
Een burpee is een uitdagende sportbeweging waarbij je eerst naar de grond springt, een push-up doet en vervolgens weer in de lucht springt.
Met zijn actie is nu al zo'n 5 duizend euro opgehaald voor KiKa.