nieuws

Het weer van vandaag: In de loop van de ochtend droog

Vanochtend is er nog veel bewolking met regen. In de loop van de ochtend wordt het droog. Vanochtend was het 9 graden en dat is tevens het maximum voor vandaag. De zuidwestenwind ruimt naar het noordwesten en waait matig en aan zee (vrij)krachtig, windkracht 4 tot 6.
Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Het koelt af naar 2 graden in het oosten van de regio en 5 graden aan zee. De wind krimpt naar het zuidwesten en neemt af. Later in de nacht neemt de wind aan zee toe naar (vrij) krachtig, kracht 5 of 6.
Morgen zien we geregeld zon met sluierbewolking en blijft het de hele dag droog in het Rijnmondgebied. Het wordt 8 graden en de zuidwestenwind waait matig tot vrij krachtig en aan zee krachtig, windkracht 4 tot 6.

Vooruitzichten

De dagen erna is het tamelijk wisselvallig en blijft het toch opvallend zacht voor januari. Op zondagochtend passeert een zwakke storing met een beetje regen.
Maandag een vrijwel droge dag met een wisselende bewolking, daarna af en toe (lichte) regen en tussendoor ook wat zon. De temperatuur gaat na maandag opnieuw omhoog tot in de dubbele cijfers. Langs de kust staat vaak een krachtige zuidwestenwind, windkracht 6. Voorlopig is er nog geen uitzicht op iets dat op winterweer lijkt.