nieuws

Tropische vissen dreigen kopje onder te gaan

ROTTERDAM - Een speciaalzaak in tropische vissen aan de Noordmolenstraat in Rotterdam dreigt ten onder te gaan omdat de stroom is afgesloten. Hierdoor zouden bijna duizend vissen binnen enkele dagen kunnen sterven.
Het van oorsprong familiebedrijf Hanselman, dat in 1892 werd opgericht, is twee jaar geleden overgenomen door een nieuwe eigenaar. Deze meldt dat een zakenpartner er in het afgelopen jaar met 30.000 euro vandoor is gegaan. Hierdoor raakte de nieuwe eigenaar in de problemen en ontstonden er betalingsachterstanden, onder meer bij Eneco.
Het energiebedrijf sloot daarom maandag de stroom af, ondanks dat de verhuurder herhaaldelijk heeft geprobeerd een betalingsregeling te treffen. Volgens de eigenaar Steve zou het gaan om twee maanden achterstand.
De nieuwe eigenaar van de zaak heeft maandagavond een aggregaat in het magazijn van de winkel gezet om de aquariumpompen weer aan de gang te krijgen. Ook de cv-ketel die voor de verwarming van de vele aquaria zorgt werkt weer. Hierdoor zijn de meeste vissen voorlopig gered. Een definitieve oplossing is nog niet in zicht.
Mogelijk moet de zaak worden verkocht. Woordvoerder Cor de Ruyter van Eneco laat weten dat sinds de zomer de energierekeningen niet betaald zouden zijn. Begin januari is de laatste waarschuwingsbrief de deur uit gegaan. Daarin was aangekondigd dat als er niet betaald zou worden de energie aan het eind van de maand zou worden afgesloten.
Dat is volgens de De Ruyter vervelend voor de vissen, maar net als bij alle andere klanten kan er geen uitzondering worden gemaakt. De eigenaar van de vissenspeciaalzaak heeft volgens Eneco voldoende tijd gehad om zijn vissen elders onder te brengen.