PKC krijgt deksel keihard op de neus van DOS’46 (25-19)

PKC eerder dit seizoen
PKC/SWKGroep is in de thuiswedstrijd tegen DOS’46 hard onderuit gegaan. De Papendrechters verloren in de Korfbal League met 25-19 van de club uit Nijeveen. Met name de effectiviteit in het afronden liet te wensen over aan de kant van PKC.
In de beginfase van de wedstrijd hielden PKC en DOS’46 nog gelijke tred tot 7-7. Door vier doelpunten sloeg DOS’46 een gaatje. Een schrale troost voor PKC leek het wegsturen van DOS’46 speler Jelmer Jonker. Jonker schopte Daan Koppenol nadat die de geblesseerde hand van Jonker greep. Op slag van rust kwam PKC terug tot 10-12 met een schot van Olav van Wijngaarden op de buzzer.
In de tweede helft stortte PKC als een kaartenhuis in elkaar. Binnen de minuut sloeg Dos’46 weer een gat van vier. De aanval van PKC stokte met veel gemiste schoten. DOS’46 bleef daarentegen wel scoren en liep zo uit tot 22-15 tien minuten voor tijd. PKC startte nog een slotoffensief waarin het gat verkleind werd naar zes treffers, maar verder kwam de ploeg van trainers Daniël Hulzebosch en Daan Euser niet.
Voor PKC is de nederlaag tegen DOS'46 de tweede opeenvolgende nederlaag in eigen huis. Eerder verloor PKC al met 23-21 van KZ. PKC blijft voorlopig tweede staan met dertien punten in de Korfbal League. Concurrenten LDODK en TOP komen later vandaag tegen elkaar in actie. KZ speelt zondag op bezoek bij Blauw-Wit.