nieuws

OV-chipkaart nu in heel Zuid-Holland

strippenkaart.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
strippenkaart.cropresize.tmp.cropresize.tmp.jpg
ROTTERDAM - Reizigers kunnen sinds maandag in heel Zuid-Holland reizen met de ov-chipkaart. Dat heeft de provincie maandag laten weten. Reizigers konden al in delen van de provincie gebruikmaken van het digitale vervoersbewijs, maar daar zijn nu verbindingen bijgekomen van vervoerder Arriva in de Drechtsteden, Alblasserwaard, Vijfheerenland, Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee.
Inwoners van Zuid-Holland kunnen van 1 februari tot 1 april een persoonlijke ov-chipkaart bestellen op de website 1eurochipkaart.nl. Normaal gesproken kost een dergelijk vervoersbewijs 7,50 euro.
Een uitzondering geldt voor mensen in de Stadsregio Rotterdam. ,,Die regio is veel verder en mensen hebben daar al kortingsmogelijkheden gehad'', aldus de zegsvrouw. De Stadsregio Rotterdam speelt in Nederland een voortrekkersrol bij de invoering van de ov-chipkaart.
Sinds begin 2009 kan alleen nog maar met de ov-chipkaart in de metro worden gereisd. Op 11 februari volgen ook bus en tram. De afspraak is dat daarna binnen een jaar in het hele land met de ov-chipkaart moet kunnen worden gereisd. Daarmee komt na ruim dertig jaar een einde aan het vertrouwde stempelen.

Geen strippenkaart meer

De strippenkaart is sinds maandag officieel niet meer te koop in Rotterdam en omgeving. Alleen sommige tabakswinkels hebben nog een restant. Rotterdam geldt als proeftuin voor de invoering van de ov-chipkaart.
Sinds begin 2009 kan alleen nog maar met de ov-chipkaart in de metro worden gereisd. De RET schakelt op 10, 11 en 12 februari honderden extra medewerkers in om reizigers te helpen bij de algehele overstap naar de ov-chipkaart.