Technische Unie: wij proberen geen staking te breken in Strijen

De Technische Unie ontkent dat er sprake is van 'stakingsbreken' bij het filiaal in Strijen. Volgens de vakbond werd er door het bedrijf personeel ingehuurd om stakers te vervangen.

"We zijn daar juist heel voorzichtig mee", zegt Remco Tolsma, directeur Marketing van de Technische Unie. "We willen absoluut geen stakingsbreker zijn."

Volgens de vakbond is er bewijs dat er personeel wordt ingehuurd. De inspectie SZW, de voormalige arbeidsinspectie, gaat daarnaar onderzoek doen.

Als blijkt dat de aantijgingen kloppen, dan kunnen de bedrijven die het personeel leveren voor de rechter worden gesleept. Een boete kan oplopen tot vijftienduizend euro.

Sinds maandag wordt er gestaakt in Strijen. Donderdag ging een deel van het personeel naar het hoofdkantoor in Amstelveen. Daar heeft topman Ferwerda de stakers toegesproken. 

"Er wordt nu gestaakt bij drie van de dertien locaties", zegt Tolsma. "En dat is vooral heel vervelend voor onze klanten. Het levert ons ook schade op, Om wat voor bedragen het gaat, kunnen we nu nog niet zeggen."

Komende maandag zijn er weer gesprekken tussen de werkgevers in de Technische Groothandel en een deel van de vakbonden. 

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: