nieuws

“Behulpzame” vrouw berooft Frans van spaargeld

Opgelost Bureau Rijnmond
Opgelost Bureau Rijnmond
“Heel dom” vindt de 88-jarige zichzelf. Hij wordt beroofd door een jongere vrouw waar hij vriendschap mee denkt te kunnen sluiten. In zijn woning in Rotterdam-Zuid vertelt hij zijn verhaal en we laten beelden zien van de vrouw.
Frans neemt op woensdag 10 juli 2019 bus 70 naar winkelcentrum Zuidplein. Hij moet naar de opticien. Tijdens de rit wordt hij aangesproken door een potige, Nederlands sprekende vrouw, die vertelt 34 jaar oud te zijn. Zij biedt aan hem te begeleiden, want Frans loopt met een stok.
Ze beleven een gezellige dag en gaan zelfs met een “taxi” naar het stadscentrum om te lunchen. Als de vrouw hem opnieuw met dezelfde “taxi” thuisbrengt, lijkt ze Frans te willen verleiden. Ze verdwijnt naar boven. Nadat ze is vertrokken merkt Frans dat al zijn spaargeld weg is. Het gaat om een fors bedrag.
Het is enige tijd geleden maar het tijdrovende dna-onderzoek heeft net als vingerafdrukken geen match opgeleverd. Dus wordt nu de help van de kijkers gevraagd. Wie herkent de vrouw of heeft andere informatie, waarmee de politie aan de slag kan.
Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl